11/25/2017

Kakao snižava holesterol

Američki naučnici su objavili da konzumacija proizvoda koji sadrže kakao, uključujući tamnu čokoladu, mogu sniziti nivo lošeg holesterola (LDL) kao i ukupni holesterol.
Kakao je bogat flavanolima, prirodnim hemijskim jedinjenjima, koji dokazano pozitivno djeluju na koncentraciju masti (lipida) u krvi: triglicerida, LDL holesterola i HDL holesterola (dobar holesterol).
Stručnjaci ukazuju da se..
održavanjem normalnih vrijednosti lipida u krvi spriječava razvoj kardiovaskularnih bolesti.
Pozitivno dejstvo crne čokolade i ostalih proizvoda koji sadrže kakao na vrijednosti holesterola u krvi značajniji je kod osoba sa većim rizikom od razvoja kardiovaskularnih bolesti.
Međutim, ljekari kažu da su potrebna dalja istraživanja kako bi se odredila optimalna dnevna doza flavanola koje bi bile primjenjive za svaki dan.

Нема коментара:

Постави коментар