Da biste uzimali bademovo ulje, jednostavno popijte dvije do četiri
žlice, poželjno iz tople žlice, jer se brže apsorbira u vaš sustav ako
je njegova temperatura bliža vašoj prirodnoj tjelesnoj temperaturi.
Također ga možete pomiješati u proteinsko piće ili ga posipati na
salate, Poboljšava i u
brzava probavu i metabolizam, snižava kolesterol, opušta mišiće te jača imunološki sustav. Dobro je za
upalna stanja sinusa i grla, ali za opekotine.
Bogato je
biljnim bjelančevinama, vitaminima A, B1, B2 i B6 te vitaminom E. Također sadrži nezasićene masne kiseline
omega-3,6 i 9.
Bademovo ulje sadrži visoku količinu magnezijuma.
Bademovo ulje se dobiva ekstrakcijom ekstrakcijom iz suhih plodova
badema, a jedno je od najstabilnijih biljnih ulja, bogate arome i
ljekovitih sastojaka dugog trajanja. Preporučuje se kupnja i konzumacija
nerafiniranog odnosno hladno prešanog bademovog ulja, s obzirom na to
da u takvom postupku obrade ne gubi svoja svojstva zbog izloženosti
visokim temperaturama. Upravo u takvom obliku ga i mi koristimo u našim
uljima.
Vitamini u ulju su umirujući pa će vrlo lako regenerirati oštećenu i
suhu kožu. Ovo ulje smiruje opekline i upale te koži osigurava
elastičnost. Sprječava sušenje kose te omogućuje sjaj. Sadrži vitamin A
koji štiti folikule pa se zbog toga ubrzava rast dlake, mekoća i
volumen.
Bademovo ulje je jednostavno na različite načine dodati u vaš
svakodnevni život. Ono je dovoljno lagano da se koristi izravno na koži,
iako se općenito ne preporučuje kao cjelovita krema za lice, jer može
uzrokovati neželjenu masnoću na licu. Također ga možete primijeniti
izravno na kosu
Prednosti bademovo ulja za negu kože i dlaku .
-
Čini dlaku dugom i zdravom
- Omekšava i omogućava bolje raščešljavanje
- Njeguje i hrani vitaminima
- Tretira perut
- Smanjuje upale vlasišta
- Hidratizira kožu
- Pruža anti-age učinak
- Štiti kožu od vanjskih utjecaja
- Pomaže ujednačiti ten
- Regenerira oštećene dijelove
- Pruža zdravi sjaj
- Smanjuje iritacije i upale
- Sprječava ljuskanje i suhu kožu
- Omekšava kožu
Нема коментара:
Постави коментар