Jedan od danas najvećih problema za zdravlje čovjeka je povečanje
masnoće u krvi. Taj simptom dovodi do problema sa nesmetanom
cirkulacijom krvi u venama a zbog toga često dolazi do zakrčavanja istih
i nažalost vrlo često i do kobnih posljedica tj. infarkta a posljedicno
i smrti...
Danas postoji mnogo naćina za smanjenje masnoće u krvi a često se pribjegava i korištenje prirodnih načina za uklanjanje masnoća iz krvi. Jedan od tih načina je i ovaj:
Sastojci za pripremu sirupa su:
3 lit. vode
1 kg limuna
5-6 vezica peršuna
1 kesica sode bikarbone
Najprije oprati limun u hladnoj vodi pa ga onda potopiti u toplu vodu u koju sipamo kesicu sode bikarbone. Ostaviti da stoji sat vremena. Za to vrijeme isjeckati peršun sa stabljikom na male komadiće i nakon sat vremena isjeckati i limun sa korom takođe na sitne komadiće. Sve skupa staviti u šerpu i na to nasuti tri litra vode. Na tihoj vatri kuhati 2-3 sata dok se ne ukuha i nakon toga ocjediti. Trebali bi da dobijete oko 1,5 lit sirupa. Pije se (mala čašica) svako jutro na prazan stomak i ovako vam količina sirupa može da traje oko 15 dana.
Danas postoji mnogo naćina za smanjenje masnoće u krvi a često se pribjegava i korištenje prirodnih načina za uklanjanje masnoća iz krvi. Jedan od tih načina je i ovaj:
Sastojci za pripremu sirupa su:
3 lit. vode
1 kg limuna
5-6 vezica peršuna
1 kesica sode bikarbone
Najprije oprati limun u hladnoj vodi pa ga onda potopiti u toplu vodu u koju sipamo kesicu sode bikarbone. Ostaviti da stoji sat vremena. Za to vrijeme isjeckati peršun sa stabljikom na male komadiće i nakon sat vremena isjeckati i limun sa korom takođe na sitne komadiće. Sve skupa staviti u šerpu i na to nasuti tri litra vode. Na tihoj vatri kuhati 2-3 sata dok se ne ukuha i nakon toga ocjediti. Trebali bi da dobijete oko 1,5 lit sirupa. Pije se (mala čašica) svako jutro na prazan stomak i ovako vam količina sirupa može da traje oko 15 dana.
Нема коментара:
Постави коментар