9/01/2018

Ulje Konoplja lek za sve

Bolje biti ilegalno živ nego legalno mrtav, rekao bi Alan Ford

Sudeći prema brojnim istraživanjima i živim ljudima koji su pobijedili ovu, naizgled neizlječivu bolest uljem od kanabisa, zaista je bilo i vrijeme da vladajući makar razmisle o legalizaciji konoplje u medicinske svrhe jer ako ništa drugo konoplja može učiniti sigurno više nego što može učiniti farmaceutski otrov zvan morfij koji izaziva ovisnost, ne pomaže dugoročno, a opet je dostupan teško oboljelima, što je apsurd ako znamo da...
kanabis ne izaziva ovisnost i nema štetnih posljedica po bolesne ljude, a može spasiti život.

To je jedino biljno ulje koje sadrži idealan omjer omega 3 i omega 6 nezasičenih masnih kiselina. To su esencijalne masne kiseline koje čovjek ne može sam proizvesti i stoga ih je nužno unositi u svakodnevnoj prehrani , a vrlo su bitne za rad krvožilnog sustava, srca i mozga. Hladno prešano ulje konoplje sadrži oko 75% višestruko nezasičenih masnih kiselina koje se pravilnom konzumacijom ne talože u salo, tzv. zdrave masti. Masti su jako bitne za naš organizam: izvor su energije, štite od infekcija jer potiču proizvodnju antitijela, gradivni su element tkivne masti, mozga i služe kao otapalo vitamina A, D, E i K i sl.
Ulje jestive konoplje neizostavno je pri punovrijednoj hladnoj kuhinji, ali nije primjereno za visoke temperature (nemojte ga zagrijavati iznad 180 °C). Zelene je boje i ima blagi okus oraščića.
Preporuka za konzumaciju: 1 – 3 male čajne žlice kroz dan, najbolje prije obroka! Ulje konoplje izuzetno je zdravo jer pomaže kod reguliranja tjelesne težine, redovitom upotrebom snižava loš kolesterol do 65%, ima jaka antioksidacijska svojstva, ima jaka antimikrobna i prootuupalna svojstva, izbacuje suvišnu vodu iz organizma, regulira probavu i metabolizam masti, čisti i jača arterije, regulira rad jetre i gušterače......

Ulje konoplje također pomaže kod problema menopauze, dijabetesa i sprečava razvoj dijabetesa tipa 2, bubrežnih oboljenja, gastritisa i reumatoidnog artritisa, hemeroida, autoimunih bolesti (alergija), zdravlja kože, kose i noktiju, jača koncentraciju i pamčenje...

Ne preporucuje se koristiti ga za kuhanje buduci da ne ostaje stabilno pri višim temperaturama. Najbolje ga je upotrijebiti svježe kao dodatak salatama, umacima, namazima, frapeima, krem juhama i varivima. Izvrsno se slaže u jelima s rižom i drugim žitaricama. Preporuca se 1-3 žlicice ulja konoplje dnevno.

Нема коментара:

Постави коментар