2/28/2015

Vitamini B

Vitamini B grupe uključeni su u stotine različitih hemijskih procesa u organizmu. Pomažu da dobro spavamo, imamo dovoljno energije, doprinose da se osećamo zadovoljno. Njihov nedostatak direktno utiče na zdravlje srca i krvnih sudova. U kompleks vitamina B spadaju sledeći vitamini, koji pored brojeva uz slovo B imaju i druge nazive pod kojima su poznati:..

Prirodni lekovi za menopauzu

Iako menopauza nije bolest vec potpuno normalan prirodni proces, mnogim pripadnicama lepseg pola u tom dobu prirodni lekovi mogu olaksati tegobe koje se realno javljaju kod dosta velikog procenta zena. Procenjuje se da 70% zena kroz klimaks prolazi sa pojedinim neugodnim simptomima, medju kojima su ..

2/24/2015

Sirup za uklanjanje masnoće iz krvi

 Jedan od danas najvećih problema za zdravlje čovjeka je povečanje masnoće u krvi. Taj simptom dovodi do problema sa nesmetanom cirkulacijom krvi u venama a zbog toga često dolazi do zakrčavanja istih i nažalost vrlo često i do kobnih posljedica tj. infarkta a posljedicno i smrti...

2/23/2015

Tetrljan protiv kašlja, gripe, bronhitisa, astme i upale pluća

Tetrljan je izvrsno sredstvo protiv kašlja, gripe i prehlade, upale grla i promuklosti, gubitka glasa, upale sinusa, bronhitisa, astme i upale pluća. Osim toga, novija istraživanja ukazuju na sedativno djelovanje te trljana na srčani mišić i njegovu sposobnost da snižava krvni tlak.
Tetrljan, bijeli tetrljan, obični tetrljan, smrduša, gorčika, marulja ili macina trava (Marrubium vulgare) je otporna zeljasta trajnica iz porodice usnača (Lamiaceae). Tetrljan pripada rodu tetrljana (Marrubium) koji obuhvaća 30 jednogodišnjih i višegodišnjih vrsta koje rastu u ..